Contactgegevens:

 

Lage Raam 1A
5076 PE  Haaren

 

I www.tripade.nl
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

M 06 17 66 47 41

 

maandag / woensdag en vrijdag

 

Opkomen voor jezelf

Als ouder wil je graag dat je kind zich goed voelt, voor zichzelf kan zorgen, zo nodig voor zichzelf opkomt en zijn mening durft te geven. Soms is dat niet het geval en maak je je zorgen om je kind. Je zou willen dat hij/zij wat meer van zich af zou bijten en zich niet zo zou laten beïnvloeden door anderen.

Het kan echter ook zijn dat het omgekeerde het geval is en dat uw kind vaak( te) snel boos reageert of heel dominant aanwezig is. Onbewust kan uw kind daar toch veel last van hebben, omdat dit vaak problemen oplevert bij het aangaan en onderhouden van vriendschappen.

Uw kind nemen we serieus

Op de eerste plaats nemen we uw kind serieus met zijn/haar probleem en maken we duidelijk dat hij/zij hier zelf iets aan kan veranderen. We proberen uw kind de overtuiging te geven om in zichzelf te mogen gelovenUw kind leert vaardigheden die toegepast kunnen worden om anders over te komen op anderen. In rollenspelletjes oefenen we deze vaardigheden stapje voor stapje. We bieden de mogelijkheid om te werken aan zelfreflectie door het gebruik van korte videofilmpjes. Door deze samen met uw kind terug te kijken en te bespreken laten we het effect zien van de verschillende manieren waarop een boodschap overgebracht kan worden. Uiteraard zetten we dit pas in na toestemming van u en uw kind en gaan we hier heel vertrouwelijk mee om.

Om deze vaardigheden concreter te maken gebruiken we ‘petjes’ en/of brillen. Daarnaast worden er allerlei spelmaterialen ingezet met opdracht- en oefenkaartjes. Dit zijn vaak dagelijkse situaties die ook door het kind zelf of de leerkracht kunnen zijn ingebracht. Hierdoor worden de aangeleerde vaardigheden er nog beter ingeslepen.

Het is de bedoeling dat:

 - Uw kind zicht krijgt op eigen gedrag en de gevolgen hiervan voor anderen
 - Voor uw kind het gedrag van anderen inzichtelijker wordt
 - Uw kind meer keuzemogelijkheden ontwikkelt door te oefenen met nieuw gedrag