KIES: kinderen In Echtscheiding Situatie

Veel kinderen komen in meer of mindere mate in de problemen als hun ouders gaan scheiden.Als ouder doe je er alles aan om de scheiding zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Toch lukt dat niet altijd. Het ene kind is het andere niet en voor kinderen is een scheiding altijd een verlies van gevoel van veiligheid.

KIES staat voor Kinderen in Echtscheiding Situaties. Kinderen willen na de scheiding van hun ouders helemaal niet kiezen, zeker niet tussen hun ouders. Daarom staat KIES ook voor kiezen voor jezelf!

KIES helpt kinderen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen, ermee om te gaan en te verwerken. Uitgangspunt daarbij is dat je een kind, door een stukje mee te lopen in zijn leven op het moment dat dat even wat moeilijker is, een handreiking geeft en helpt bij het zelfstandig verdergaan met de eigen situatie en mogelijkheden.

KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind van gescheiden ouders.

KIES kent verschillende programma’s in verschillende stadia voor kinderen en ouders.Tripade biedt hierbij zowel begeleiding in groeps- als individuele trajecten aan.

Ouders kunnen hun kind(eren) voor individuele begeleiding aanmelden bij Tripade.
Scholen kunnen Tripade benaderen voor groepsbegeleiding. 

Deze begeleiding wordt altijd samen met een collega gegeven, die ook gecertificeerd KIES-coach is.Wij bieden KIES-begeleiding aan voor zowel basis- als voortgezet onderwijs. 

Voor meer informatie en gecertificeerde KIES-coaches zie: www.kiesvoorhetkind.nl

Op verzoek sturen wij u een uitgebreide folder met meer informatie over het KIES-programma